Kako shujšati za 10 kg? Vadba in dieta

telesna aktivnost za hujšanje na mesec za 10 kg

Problem hujšanja je v zadnjem času najbolj aktualen, tako pri mladih dekletih kot pri starejših ženskah. Toda dekleta so tista, ki so najpogosteje zaskrbljena zaradi svojega videza in odsotnosti odvečnih kilogramov, zato vsak dan iščejo načine, kako izgubiti 10 kg z vajami in dietami. Zakaj ravno 10 kg? Ta teža je približna, saj je za vsako število kilogramov odvečne teže, ki se jih morate znebiti, povsem individualno. Še vedno pa najbolj priljubljena iskalna poizvedba na internetu ostaja »Kako shujšati za 10 kg? Telesna vadba in prehrana", zato bomo o tem govorili kasneje.

Pravzaprav obstaja kar nekaj načinov za hujšanje. Sem ne spadajo samo diete in vadbe, ampak tudi pravilna prehrana nasploh in različni kozmetični postopki (obloge, masaže, kopeli), da o čajih in zeliščnih pripravkih za hujšanje sploh ne govorimo. Toda vsi vedo, da je celostni pristop k reševanju problema, kako shujšati za 10 kg z vajami v enem mesecu, dal najbolj izrazit učinek.

Posebni sistemi vadbe za hujšanje, ki so jih razvili strokovnjaki za fitnes, vam omogočajo učinkovito izgubo 10 kg z vadbo v 2 tednih ali prej, le če se strogo držite določene prehrane in stopnje telesne aktivnosti. Z njihovo pomočjo boste lahko ne le spravili svojo težo v normalno stanje, ampak tudi napihnili skoraj vse mišične skupine.

Za vse, ki želite shujšati za 10 kg z vajami v 2 tednih ali največ v mesecu, predstavljamo poseben sklop učinkovitih vadb doma.

Kako shujšati 10 kg na mesec z vadbo?

Kot smo že ugotovili, lahko le celosten pristop k vprašanju izgube teže prinese pričakovane rezultate. Zato pri izvajanju vaj za hujšanje ne pozabite pravilno jesti in piti do 2-3 litre vode. Redna telesna aktivnost mora biti obvezna. Če želite to narediti, se lahko prijavite na bazen, fitnes, aerobiko, ples, pilates ali tek.

In če želite konsolidirati rezultat, uporabite naslednji sklop vaj, da izgubite težo za 10 kg. Razmislite o vajah za najbolj problematična področja telesa:

  • Začetni položaj - stojite na rokah (kot pri sklecah), hrbet pa je enakomeren in se ne poveša, trebuh pa potegnjen. Upognite eno nogo v kolenu in jo usmerite proti nasprotni rami, nato se vrnite v začetni položaj. Ponovite enake korake z drugo nogo približno 15-krat za 3 sklope.
  • Zgrabite naslon stola in dvignite nogo pod kotom 90 stopinj glede na telo, ne da bi upognili koleno. Po tem naredite z njim 10 krožnih gibov in zamenjajte nogo. Hrbet imejte ves čas naravnost.
  • Stojte bočno k stolu, držite se z roko in naredite 20 zamahov z vsako nogo v stran, tako da dokončate 3 nize. Če želite povečati obremenitev, se ne držite za stol z roko.
  • Lezite na tla in ritmično dvignite zadnjico navzgor in navzdol vsaj 20-krat v 3 serijah. Po tem se prevrnite na bok in naredite 30 zamahov z vsako nogo navzgor in naprej, pri čemer naj bo vzporedna s tlemi.
  • Noge postavite v širino ramen in dvignite roke navzgor, tako da jih stisnete v grad. Izvedite gladke nagibe, najprej v eno smer, nato v drugo, nato pa se vrnite v začetni položaj. Morali bi čutiti, kako so vaše poševne in trebušne mišice raztegnjene, kar vas bo postopoma razbremenilo povešenih stranic.
  • Nogi postavite blizu drug drugemu in zamahajte z nogami, najprej eno, nato drugo. Hkrati vedno stojite naravnost, ne da bi nagibali hrbet. Če vam je ta vaja težka, lahko roko držite za naslonjalom stola. Izvedite približno 15 zamahov z vsako nogo v 3 sklopih.

Toda, da bi vaje dale največji rezultat pri hujšanju, se je treba strogo držati pravilne prehrane, zato bomo v nadaljevanju govorili o tem, kako shujšati za 10 kg z dietami. Prav tako ne pozabite na vadbo.

Kako shujšati za 10 kg ali več s pomočjo diet in rednih vaj?

jabolko za hujšanje v mesecu za 10 kg

Z izvajanjem zgornjega sklopa vaj za hujšanje si sami določite individualno prehrano. Predstavljajo ga lahko posebej oblikovane diete, pa tudi dieta, ki temelji na pravilih zdrave prehrane z določenimi omejitvami.

Tudi če niste zagovornik diet, ne pozabite, da se morate za učinkovito hujšanje vsekakor odreči alkoholu, mastni, sladki in škrobni hrani, razen hitre hrane, hitrih ogljikovih hidratov in nasičenih maščob. Živila, ki škodijo vaši postavi, zamenjajte s svežo zelenjavo, sadjem in žitaricami ter pijte tudi čim več vode. Dnevno zmanjšajte svojo porcijo: na ta način lahko zmanjšate vnos hrane. Poleg tega se bo vaš želodec kmalu občutno zmanjšal, občutek lakote pa vas bo nehal tako pogosto motiti, zaužili boste lahko vse manj kalorij.

Če si upate sprejeti drastične ukrepe in želite vedeti, kako s pomočjo diet shujšati za 10 kg ali več, potem uporabite naslednje metode:

  • Stroga mono-dieta na osnovi kefirja in ajde brez maščob. Zasnovan je za 1 teden, po želji se lahko čez nekaj časa podaljša ali ponovi.
  • Dieta na osnovi zelene juhe. Je ena najlažjih, saj lahko to juho pojeste v poljubni količini vsakič, ko začutite lakoto, brez strahu za postavo. Za pripravo boste potrebovali naslednje izdelke: 1 kg zelja, 2 korenja, 0, 5 kg zelene, 1-2 čebuli, 1-2 papriki in 2 paradižnika ali paradižnikova pasta.
  • Trda prehrana, ki temelji na občasnem postu. Ta dieta vam bo pomagala izgubiti 10 kg v samo enem tednu, vendar ima lahko številne kontraindikacije, zato dobro premislite, preden tvegate svoje zdravje v imenu hujšanja. Zamenjajte dneve, ko pijete samo mineralno vodo, z dnevi, ko spijete liter mleka. V enem od delovnih dni lahko jeste zelenjavno solato ali sadje, ob koncu tedna pa kuhano jajce, meso ali 100 gramov skute brez maščobe s kefirjem.